Professionella arbeten inom trädgårdsanläggning i Stockholm

5 saker du kan göra med din trädgård i sommar

När våren och sommaren börjar titta fram spenderar många av oss mer tid i våra trädgårdar.
För många är det terapi att tillbringa och småfixa i sin trädgård. Många av oss planerar och
planterar olika växter och träd. Andra grillar och umgås med familj och vänner. Det är även
vanligt att det är platsen man hittar på olika aktiviteter med nära och kära, det kan vara allt
från att kicka med fotbollen eller hoppa studsmatta. Vi har listat saker du kan göra med din
trädgård i sommar.

1. Stensättning

Om du vill ha lite förändring med din trädgård kan du planera och välja ut områden som du vill lägga marksten på. Det finns mängder av hemsidor där du kan få inspiration. Skulle du försöka dig på detta själv och inte anlita en hantverkare för detta rekommenderar vi er att tänka på att underarbetet är viktigt och det är det som tar längst tid. De vanligaste varianterna av marksten är granitplattor och betongplattor (Källa: Vivilla).

2. Altan

En altan är något som höjer värdet på din fastighet samtidigt som det är en perfekt plats att spendera tid på när du vill koppla av och njuta av din trädgård. Altanhäng, grillning och en kall dryck sitter aldrig fel. Med lite tålamod och vilja har du möjlighet att bygga en altan själv utan hjälp av en hantverkare. Om du vill göra det är det viktigt att planera innan du påbörjar ditt projekt. Material, storlek och regler är viktigt att tänka på. Ta också reda på om det krävs bygglov in din kommun för ditt altanbygge.

Skulle du vilja lite en kompetens hantverkare kan du använda dig av Hantverkare i Hallands hemsida.

3. Pergola

Boka in ett hembesök med någon av de lokala mark- och trädgårdsentreprenörerna i Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm eller Kungsbacka. Ibland kan det löna sig att boka in två olika företag för att bilda sig en uppfattning om hur de olika trädgårdsanläggare tänker och har för inspiration att ge. Dessutom kan det vara bra att jämföra offerterna som du får. Det är viktigt med skriftliga avtal så att det inte uppstår tveksamheter med trädgårdsanläggaren och det finns färdiga mallar på Hallå Konsument.

5. Bygg en egen biholk

I Sverige finns knappt 300 hundra biarter. Många av landets biarter minskar (Källa: Nrm). Ge bina en fristad i din trädgård så att de kan pollinera.

1 May 2021

Välkommen

Trädgårdsanläggning.se är en webbplats för AK Entreprenad. AK Entreprenad utför professionella arbeten inom trädgårdsanläggning i Stockholm med omnejd.

Kontakta oss

Alexander Allerskog
Telefon: 08 – 570 325 50
Mail: alexander@akentreprenad.se

Eller använd kontaktformuläret

 

Artiklar

5 saker du kan göra med din trädgård i sommar

Hur du lägger en avgränsningskabel för robotgräsklippare